Head of Finance

Als Head of Finance krijg je de unieke kans om een sleutelrol te spelen in de groei en professionalisering van onze scale-up. Je bent verantwoordelijk voor de volledige planning & control cyclus en legt daarmee een sterke fundering voor verdere ontwikkeling en succes.

Je bent niet alleen een kei in je vak, maar ook een inspirerende leider die anderen motiveert en verbindt. Je handelt op basis van argumenten en hebt een kritische houding, waardoor je een waardevolle sparringpartner bent. Als bruggenbouwer weet je de verschillende belangen binnen de organisatie op één lijn te krijgen en weet je de juiste snaar te raken bij de verschillende stakeholders. Bovendien breng je structuur in de financiële administratie en rapportage, waardoor de organisatie efficiënter kan werken en beter kan anticiperen op toekomstige uitdagingen. Klinkt dat als muziek in je oren? Solliciteer vandaag nog naar de positie van Head of Finance en maak de volgende stap in je carrière!

 

Wie zijn wij?
Communicatie is de bakermat van onze samenleving. Het is onze missie om onbeperkte verbinding met de wereld om ons heen net zo gewoon te maken als water uit de kraan. FiberUnlimited heeft een zeer innovatieve, duurzame oplossing ontwikkeld, waarmee wij dé uitdager zijn op de markt voor inpandige datanetwerken. Door te zorgen voor slimmere, betere, toekomstbestendige netwerken met een sterk circulair karakter, dragen wij bij aan een duurzame, beter functionerende maatschappij. 

FiberUnlimited biedt een zeer innovatieve en low energy footprint oplossing: een nieuwe generatie inpandige netwerken op basis van zeer duurzame, super simpele, maar oh zo slimme Polymer Optical Fiber technologie. Deze optische (LED) technologie biedt een onbeperkt krachtige én betrouwbare verbinding. Altijd en overal.

Met unlimited drive en unlimited energie werken we aan onze unlimited ambitie om de nieuwe wereldwijde standaard te worden voor duurzame indoor netwerken.

 

Wat bieden wij?
We zijn een ambitieuze Scale-up. Dit biedt jou de mogelijkheid om mee te bouwen aan onze snelgroeiende organisatie en hier zelf (net zo hard) in mee te groeien.
In het kort bieden wij:

 • Een groeiende B2B werkomgeving met product- & systeemoplossingen en meerjarige service overeenkomsten;
 • Interessante (internationale) klanten, leveranciers en partners;
 • Een ondernemend klimaat;
 • Een informele, no-nonsense bedrijfscultuur, waarin vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan;
 • Een gezonde balans tussen werk en privé.

 

Wat ga je doen?
In deze cruciale brede functie ben je (mede)verantwoordelijk voor de executie van de groeistrategie. Daarbij werk je nauw samen met het managementteam en alle andere stakeholders.

De gehele planning & control cyclus, inclusief in- en externe verslaglegging en de management informatievoorziening aan de verschillende stakeholders en aandeelhouders, valt onder jouw verantwoordelijkheid. Je onderhoudt het contact met alle relevante externen zoals de bank, de belastingdienst en de accountant. Je bewaakt het budget en de voortgang van de groeiplanning, omzetprognoses en de administratieve zijde van de goederenstromen. 

Daarnaast is het jouw taak om een solide administratieve structuur neer te zetten die de onstuimige groei van FiberUnlimited in goede banen leidt. Met de implementatie van robuuste procedures realiseer je operational excellence van de ondersteunende administratieve processen, zorg jij ervoor dat wij klaar zijn voor de volgende fase. Je neemt de organisatie hierin mee en zorgt ervoor dat de kracht van het ondernemende klimaat behouden blijft. Je inspireert, definieert de gewenste richting, en gaat continue in dialoog met alle betrokkenen om zo de gewenste buy-in en verbeteringen te realiseren. 

Tot slot is het werken in en aan een scale-up dynamisch en niet beperkt tot een functiebeschrijving op papier. We verwachten van je dat je niet bang bent om je mouwen op te stropen en te doen wat nodig is; alles voor de groei! ;) 

 

Wat kom jij brengen?
In een scale-up is een leergierige en proactieve houding van cruciaal belang.

Naast je uitstekende finance en accounting competentie, kun je modelleren en breng je toegevoegde waarde op het gebied van professionalisering en operational excellence. Je weet daarmee niet alleen de financiële afdeling, maar het gehele bedrijf te motiveren en te inspireren.

Je werkt fact-based. Op basis van je gedegen financiële en bedrijfskundige kennis en ervaring durf je een standpunt in te nemen. Je bent een stevige betrouwbare gesprekspartner op directieniveau (zowel in het Nederlands als Engels).

Daarnaast ben je:

 • Een betrouwbare teamplayer die beschikt over een hands-on mentaliteit en een flinke dosis stressbestendig.
 • Resultaat- en doelgericht: jij denkt in oplossingen in plaats van problemen. 
 • In staat om strategisch te denken, zet je plannen om in actie en heb je een gestructureerde en doortastende manier van werken.
 • Zelfstandig, initiatiefrijk en praktisch ingesteld. 
 • Iemand die floreert in een omgeving die gekenmerkt wordt door professionaliteit, ondernemerschap, verandering, beweging en groei.

Ervaring en competentie en opleiding:

 • Aantoonbare en succesvolle leidinggevende ervaring (minimaal 7 jaar) in een (eind)verantwoordelijke, brede Finance positie;
 • Ervaring en affiniteit met technische werkomgeving en zakelijke dienstverlening;
 • Ervaring met scale-ups en/of sterk groeiende bedrijven;
 • Ervaring en affiniteit met het structureren van (support) teams
 • Communiceert helder en feitelijk;
 • Uitstekend niveau Nederlands & Engels (mondeling en schriftelijk); 
 • Bedrijfseconomische of Financiële opleiding op WO niveau; aanvullende RA/RC opleiding is een pre.

 

Note:
Omdat je met gevoelige data gaat werken, vragen we je bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).